Bevroren toffee schuimtaart

    Bevroren toffee schuimtaart

    16keer bewaard
    20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een recept van mijn moeder dat altijd een groot succes was qua originaliteit en de verfrissend koele smaak. Met slechts een paar simpele ingrediënten maak je dit makkelijke toetje zonder te bakken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eieren, dooier en eiwit gescheiden
    • 150 gr basterdsuiker
    • 1 pot slagroom, geklopt
    • 1 fles karamelsaus
    • 4 gekochte meringues

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de eierdooiers in een kom en de eiwitten in een andere kom. Meng de eierdooiers met de suiker tot het wit is. Klop de eiwitten stijf. Voeg de slagroom toe aan het dooier mengsel.
    2. Vet een cakevorm in. Doe de meringues in een zak, sluit af en plet de meringues. Doe een laag gebroken schuimgebak in het bakblik, vervolgens een laag van de vulling, een laag van de karamelsaus en opnieuw een laag schuimgebak. Herhaal het proces en eindig met een laag schuimgebak. (Voeg slechts 2 lagen karamelsaus toe).
    3. Zet tenminste een nacht in de vriezer (met aluminiumfolie erover en een bord erop). Verwijder vlak voor het opdienen uit het blik door de bodem van de vorm in heet water te dompelen en dan de taart om te draaien op een serveerschaal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren