Bladerdeeg rondjes met paprika en chorizo

    Bladerdeeg rondjes met paprika en chorizo

    69keer bewaard
    50min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Deze bladerdeeg hapjes zijn gevuld met een hartige mix van rode paprika, gele paprika, kaas en room en ofwel chorizo of salami. Het is een geweldig hapje om te serveren tijdens een feestje of als canapé. Ze zijn zo makkelijk te bereiden - vries de van tevoren gemaakte broodjes in en snijd er zoveel af als je nodig heb en bak ze.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 (500 gr) verpakking bladerdeeg
    • Voor de vulling:
    • 1 eetlepel boter
    • 1 rode paprika, fijn gesneden
    • 1 gele paprika, fijn gesneden
    • 200 gr chorizo of salami, fijn gesneden
    • 200 gr gekruide roomkaas
    • 1 ei
    • 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Voor de vulling: verhit de boter in een pan en bak de paprika op een laag vuur een paar minuten tot ze zacht zijn. Ze mogen niet bruin worden.
    2. Meng de paprika, salami of chorizo, roomkaas, ei en Parmezaanse kaas bij elkaar en breng op smaak met paprikapoeder.
    3. Rol het bladerdeeg uit tot twee grote vellen en verdeel hier de vulling over.
    4. Rol het bladerdeeg op en leg het ongeveer 1 uur in de vriezer, zodat het mengsel steviger wordt en gemakkelijker te hanteren is.
    5. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de bladerdeeg broodjes uit de vriezer en snijd in dikke plakken van 1,5 cm. Plaats op de voorbereide bakplaat, laat er voldoende afstand tussen zodat ze genoeg plek hebben tijdens het bakken. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-30 minuten tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    erg lekker en makkelijk te bewaren - 12 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren