Boerenkool salade met krenten en gorgonzola

    Boerenkool salade met krenten en gorgonzola

    Foto recept: Boerenkool salade met krenten en gorgonzola
    2

    Boerenkool salade met krenten en gorgonzola

    (8)
    15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb een paar jaar geleden op een feestje erg genoten van deze boerenkool salade en heb dan eindelijk het recept te pakken. Sindsdien is het een van mijn standaard salades. Ik weet dat boerenkool salade een beetje vreemd klinkt, maar het smaakt heerlijk en is echt gezond!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 bosje boerenkool
    • 1 theelepel zeezout
    • 60 gr zonnebloempitten
    • 1/4 rode ui, fijngehakt
    • 60 gr krenten
    • 1/2 appel, in kleine blokjes gesneden
    • 50 ml olijfolie
    • 2 eetlepels azijn
    • 40 gr gorgonzola, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Knip de harde steeltjes van de boerenkool en was hem. Maak met behulp van een sla centrifuge droog of gebruik keukenrol. Leg de boerenkool op een snijplank en snijd deze in dunne reepjes, doe alles vervolgens in een grote kom. Voeg zout toe en meng dit gedurende twee minuten met je handen.
    2. Rooster vervolgens de zonnebloempitten gedurende een paar minuten in een droge koekenpan op een laag tot matig vuur, terwijl je voortdurend roert tot ze van kleur veranderen en nootachtig beginnen te ruiken.
    3. Doe de boerenkool in een andere kom en gooi de vloeistof, die zich heeft gevormd door het mengen met het zout, weg. Meng de ui, krenten en appel met de geroosterde zonnebloempitten door de boerenkool. Doe er olie en azijn bij en meng. Breng eventueel op smaak met zout en peper en voeg indien nodig meer azijn of zout toe. Tenslotte roer je er de Gorgonzola door en serveer je de salade.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (8)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    allrecipes
    2

    Glaantingel: het recept is aangepast, "kruiden" moest zijn: breng eventueel op smaak met peper en zout.  -  27 feb 2012

    Arine
    van
    1

    Heerlijke salade! Ik heb palmkool (cavolo nero) gebruikt. De methode om de boerenkool eerst te 'masseren' was mij onbekend, maar dit helpt echt om de kool zachter en minder bitter te maken! Heerlijke combinatie met de zoete krenten en de blauwe kaas.  -  10 jan 2017

    Glaantingel
    0

    Ineens gaat het bij de bereiding over kruiden. Welke kruiden dan? Ik zie ze niet bij de ingrediënten...  -  27 feb 2012

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren