Bosbessentaart

    Bosbessentaart

    11keer bewaard
    50min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk bosbessentaart recept dat niet een, maar twee hemelse taarten oplevert. Eén taart is nooit genoeg voor mij, dus ik maak er altijd twee tegelijk. Je kunt verse of bevroren bosbessen gebruiken. Het is best om een bakblik te gebruiken met een verwijderbare bodem.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • kruimeldeeg:
    • 315 gr witte bloem
    • 1 theelepel zout
    • 170 gr koude boter, in blokjes gesneden
    • ijskoud water
    • Vulling:
    • 225 gr roomkaas (Philadelphia)
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 2 eetlepels room
    • 125 ml water
    • 6 eetlepels maïzena
    • 300 gr suiker
    • 900 gr bosbessen
    • 1 snufje zout
    • 2 eetlepels citroensap
    • 30 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng de bloem met het zout. Meng dit met de boter in een food processor terwijl je zoveel eetlepels van het ijskoude water toevoegt totdat het deeg aan elkaar blijft plakken en alle bloem van de zijkanten gebruikt is.
    2. Snijd het deeg in twee stukken van gelijke grootte. Rol deze stukken tussen twee lagen vetvrij papier in cirkels met een diameter van 23 cm plus randen. Zet dit 15 minuten in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 230 C / gasoven stand 8.
    4. Leg elk stuk deeg in een 23 cm springvorm. Prik de bodem in met een vork en bedek met aluminiumfolie en gedroogde bonen. Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Verlaag de oventemperatuur tot 180 C / gasoven stand 4 en bak nog eens 10 minuten. Haal uit de oven, gooi de folie en bonen weg, en laat ze volledig afkoelen voordat je de vulling erover giet.
    5. Meng de roomkaas, vanille en room met behulp van een elektrische mixer tot een romig geheel. Verdeel over de afgekoelde taartbodems.
    6. Meng een paar eetlepels van de 125 ml water met de maïzena tot een gladde massa ontstaat.
    7. Doe de helft van de bosbessen in een pan met dikke bodem met het resterende water, suiker en zout en breng ze aan de kook. Roer de maïzena erdoor en laat verder koken, onder voortdurend roeren, tot het mengsel dik en helder is.
    8. Haal de bosbessen van het vuur. Roer het citroensap en boter erdoor tot de boter volledig gesmolten is. Voeg de overige bosbessen toe en giet het onmiddellijk en voorzichtig over de taartbodems, strijk glad indien nodig. Laat gedurende tenminste een uur opstijven. Bewaar de taarten in de koelkast en haal ze er 30 minuten voor het opdienen uit.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren