Bosbessen-limoen jam

    Bosbessen-limoen jam

    6keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Ik houd erg van bosbessen, en ze zijn zo goed voor je gezondheid! Dit is de favoriete jam van onze familie. Elk jaar plukken we bosbessen, de kinderen helpen bij de voorbereiding van de jam en ze zijn erg trots wanneer we de jam die zij hebben gemaakt bij het ontbijt eten!

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 1 kg bosbessen, gewassen
    • 550 gr witte basterdsuiker
    • 2 limoenen, sap en geraspte schil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe de bosbessen, suiker, limoenrasp en -sap in een grote pan.
    2. Breng aan de kook, roer voorzichtig met een houten lepel, maar maak de bosbessen niet kapot. Kook op een matig vuur gedurende 30 minuten terwijl je vaak roert omdat de jam anders aan de pan blijft kleven.
    3. Giet een theelepel jam op een koud bord: de jam is klaar als hij rimpelt wanneer je er met je vinger in duwt.
    4. Vul de potten met de jam (de potten moeten eerst worden gekookt in heet water om ze te steriliseren), veeg de randen schoon en sluit ze goed.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren