Lavendelkoekjes

    Lavendelkoekjes

    6keer bewaard
    40min


    63 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke roomboterkoekjes met lavendelsmaak. U kunt ze in allerlei vormen maken.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 350 gr boter, op kamertemperatuur
    • 125 gr kristalsuiker
    • 4 eetlepels poedersuiker, gezeefd
    • 2 eetlepels verse lavendel, zeer fijngesneden
    • 1 eetlepel verse munt, fijngesneden
    • 1 theelepel citroenschil, geraspt
    • 325 gr bloem
    • 65 gr maïsmeel
    • 1/4 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een middelgrote kom boter, kristalsuiker en poedersuiker licht en luchtig opkloppen. Lavendel, munt en citroenrasp erdoor mengen. Bloem, maïsmeel en zout toevoegen en goed mengen. Het deeg in 2 ballen verdelen, in keukenfolie wikkelen en tot 2,5 cm dikte platdrukken. In de koelkast in ong. 1 uur stevig laten worden.
    2. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Het deeg op een licht bebloemd oppervlak tot 6 mm dikte uitrollen. Met een scone-, een koekmes of koekvorm in vorm snijden. Over de bakplaten verdelen.
    3. 18-20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de koekjes aan de rand bruin beginnen te worden. Enkele minuten op de bakplaat laten afkoelen en vervolgens op een rooster compleet laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren