Bosvruchtenjam

    Bosvruchtenjam

    9keer bewaard
    1uur20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit is de jam die we graag maken. Hij is zoetzuur en smaakt zoals de zomer. Je kunt spelen met de verhoudingen van de vruchten, dat wil zeggen gebruik meer frambozen dan bramen, etc. Veel plezier!

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 250 gr aardbeien, ontkroond en gehalveerd
    • 250 gr frambozen
    • 250 gr rode bessen, ontkroond
    • 250 gr bramen
    • 720 gr kristalsuiker
    • 2 citroenen, alleen het sap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Combineer het fruit met de suiker en het citroensap in een koperen jampan of een grote pan. Breng aan de kook, onder voortdurend roeren.
    2. Kook 40 minuten en haal het schuim eraf met een schuimspaan.
    3. Giet een theelepel jam op een koud bord: de jam is klaar als hij rimpelt wanneer je hem indrukt met je vinger.
    4. Vul potjes (vantevoren gekookt in heet water) met de jam, veeg de randen af. Sluit de potjes goed en zet de potten omgekeerd gedurende 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren