Broccoli gratin met drie soorten kaas

    Broccoli gratin met drie soorten kaas

    5keer bewaard
    1uur5min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit mooie broccoli gerecht is heerlijk bij gegrild vlees. Je kunt experimenteren met verschillende soorten kaas, zoals Pecorino Romano of feta kaas en het resultaat zal net zo goed zijn. Een leuke manier om kinderen hun groente te laten eten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg broccoli
    • 5 eieren
    • 250 ml volle melk
    • 250 ml crème fraîche
    • 220 gr geraspte gruyère kaas
    • 220 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 220 gr geraspte Cheddar kaas
    • 150 gr paneermeel
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 240° C / gasoven stand 8.
    2. Was de broccoli en snijd ze in roosjes. Stoom of kook ze ongeveer 5 minuten in licht gezouten water. De broccoli moet gaar maar nog een beetje knapperig zijn.
    3. Ondertussen klop je de eieren met de melk, creme fraiche, geraspte kaas, zout en peper.
    4. Rangschik de broccoli in een ingevette ovenschaal, dek af met het ei-kaasmengsel en bestrooi met paneermeel.
    5. Bak ongeveer 45 minuten in de oven, of totdat de gratin bruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren