Broccoli quiche

    Broccoli quiche

    13keer bewaard
    50min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze broccoli quiche is perfect als avondeten, en super gemakkelijk te bereiden. De kaas die je gebruikt kies je zelf - Gruyère, Cheddar, feta, Emmentaler, alles kan. Serveer deze quiche met een groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4-6 velletjes bladerdeeg
    • 1 broccoli
    • 4 eieren
    • 200 ml crème fraîche
    • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 theelepel droge tijm
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • zout en peper naar smaak
    • 100 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180° C / gasoven stand 4. Rol het bladerdeeg uit in een taartvorm. Prik het deeg in met een vork. Bedek het deeg met bakpapier. Voeg droge bonen toe en bak in de oven gedurende 10 minuten. Verwijder het bakpapier en de bonen; houd de oven aan.
    2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten kokend water.
    3. Klop de eieren met de room in een kom. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat, tijm en basilicum. Voeg de kaas toe en meng alles. Rangschik de broccoli in de taartvorm. Giet het eimengsel erover en bak gedurende 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    GerdienStevense
    1

    Nogal saai gerecht. Ga het niet nog een keer maken. De quiche moest veel langer in de oven bij mij. Was na 45 minuten klaar ipv 30. - 14 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren