Café Liegeois (Luikse koffie)

    Café Liegeois (Luikse koffie)

    1keer bewaard
    15min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Cafe Liegeois is een klassiek Frans dessert, in wezen een verfijnde, volwassen versie van een ijsje. De sleutel tot een goede Cafe Liegeois is een goede kwaliteit espresso, en het goed koelen op voorhand. Je zou het zelfs vanuit een koffiecorner mee naar huis kunnen nemen en in de koelkast bewaren tot je er zin in hebt!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 300 ml espresso of een zeer sterke koffie
    • 500 ml slagroom, erg koud
    • 25 gr poedersuiker
    • 1 eetlepel vanillesuiker
    • 500 ml mokka-ijs

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Maak eerst de espresso, laat een paar minuten afkoelen en zet vervolgens minstens 1 uur in de koelkast.
    2. Zet een glazen kom ongeveer 30 minuten in de vriezer, zodat het heel koud wordt.
    3. Neem de kom uit de vriezer en voeg de slagroom aan de koude kom toe. Klop de room en voeg de poedersuiker en de vanillesuiker toe totdat er pieken beginnen te vormen. Klop tot het heel stevig is.
    4. Giet de koude koffie in de glazen in gelijke delen. Voeg mokka-ijs toe aan de koffie en bedek met slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren