Caribisch varkensvlees Colombo

    Caribisch varkensvlees Colombo

    10keer bewaard
    1uur45min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een smaakvol varkensvlees gerecht met de Caribische versie van kerriepoeder. Colombo is een mix van Caribische kruiden en vind je op Caribische markten of online. Het bevat kurkuma, komijn, koriander, mosterd, gember, fenegriek, kruidnagel, peper, en andere specerijen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg varkensvlees, in blokjes
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/2 rode of groene chili, gehakt
    • 1 eetlepel witte azijn
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels olie
    • 3 sprieten bieslook, gehakt
    • 4 verse takjes peterselie, fijngehakt
    • 1 gesnipperde ui
    • 1 snufje gemalen venkel
    • 2 takjes tijm
    • 1 mespuntje gemalen koriander
    • 1 mango, in blokjes
    • 1 aubergine, in blokjes
    • 2 courgettes, in blokjes
    • 4 aardappelen, geschild en in blokjes
    • 3 eetlepels Colombo poeder (poudre de colombo)
    • 1/2 citroen, alleen het sap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Leg het vlees in een kom met de helft van de knoflook, peper, azijn, zout en peper. Laat 1 uur staan.
    2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de bieslook, de rest van de knoflook, peterselie, ui, venkel, tijm en koriander gedurende 5 minuten. Voeg het varkensvlees, mango, aubergine, courgette, aardappelen en Colombo toe. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Voeg net genoeg water toe om het varkensvlees te bedekken en laat 1 uur sudderen, roer van tijd tot tijd. Roer het citroensap erdoor en serveer onmiddellijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren