Chili con carne met chorizo

    Chili con carne met chorizo

    20keer bewaard
    1uur20min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een stevig en smaakvol chili con carne recept met zwarte bonen, gehakt, chorizo, spek en heerlijke kruiden. Serveer met rijst. Om tijd te besparen kun je ook bonen uit blik gebruiken, en je kan ook bruine bonen gebruiken als je dat liever hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr gedroogde pinto bonen of zwarte bonen
    • 1 ui
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 500 gr rundergehakt
    • 225 gr chorizo (heel)
    • 1 fijngehakte ui
    • 2 groene paprika's, in stukjes
    • 2 rode paprika, in stukjes
    • 30 gr reuzel
    • 300 gr spek, in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 3 eetlepels tomatenpuree
    • 1 blik (400 gr) fijngehakte tomaten
    • zout en peper naar smaak
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel gemalen oregano
    • 1 theelepel gemalen tijm
    • 1 runderbouillonblokje
    • 2 gedroogde rode chilipepertjes
    • 300 gr witte rijst, gekookt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Breng een grote pan gevuld met water aan de kook, voeg de bonen toe, breng terug aan de kook en haal van het vuur wanneer het weer begint te koken. Giet af.
    2. Doe de bonen in een grote pan gevuld met water, voeg de ui en knoflook toe. Sudder 45 minuten op een laag vuur. Breng op smaak met zout na het koken.
    3. Schil de chorizo en hak deze fijn in een keukenmachine.
    4. Snijd de uien en snijd de paprika in kleine blokjes.
    5. Doe de reuzel in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de uien en paprika toe, vervolgens het spek en bak gedurende 3 minuten. Voeg de chorizo toe en bak nog 2 minuten. Voeg het gehakt toe, breek dit in stukken, laat 5 minuten bakken of tot het gaar is.
    6. Voeg het paprikapoeder aan het gehakt toe en bak het gaar. Roer 3 grote eetlepels tomatenpuree en het blik tomaten erdoor. Kruid licht met peper en de chilipeper, en voeg de komijn, oregano en tijm toe. Voeg het bouillonblokje toe en laat 20 minuten sudderen.
    7. Voeg een beetje water toe als je ziet dat er niet genoeg saus over blijft. Roer de gekookte bonen erdoor, proef even en kruid naar je eigen smaak. Serveer met witte rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    Erg lekker. zeker een aanrader. - 07 jun 2016

    0

    superlekker, net iets anders door de chorizo! - 12 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren