Knapperige Mars koekjes

    Knapperige Mars koekjes

    45keer bewaard
    20min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Zowel volwassenen als kinderen zijn hier dol op. Rice krispies ontbijtgranen gemengd met gesmolten Mars repen om zo heerlijke crispy chocolade koekjes te maken. Ik mag geen tarwe eten, dus dit is een geweldig alternatief voor biscuitjes of cake.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 200g chocola
    • 3 (60g) Mars repen
    • 90g ongezouten boter
    • 260g Rice Krispies ontbijtgranen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Smelt de chocola in een hittebestendige kom, die op een pan met zacht kokend water staat (au-bain-marie). Laat dit smelten terwijl je de volgende stap uitvoert.
    2. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur; zodra de boter begint te smelten voeg je de in stukjes gesneden Mars repen toe. Blijf roeren, sommige stukjes van de Mars smelten langzamer.
    3. Voeg de ontbijtgranen toe, bewaar ongeveer een derde om aan het eind toe te voegen. Roer dit goed door zodat alle ontbijtgranen bedekt zijn en voeg dan het laatste beetje ontbijtgranen toe. Verspreid dit mengsel in een kleine ondiepe bakplaat. Bedek met de chocolade en laat staan om af te koelen.
    4. Snijd de koek in vierkanten of langwerpige stukjes.
    5. NB: Ik gebruik meestal roomboter in plaats van margarine, dat geeft het koekje een wat rijkere smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    2

    :p om je vingers bij af te likken - 19 aug 2012

    1

    een mars is nier glutenvrij waarom krijg ik dit recept als ik iets glutenvrij's zoek? - 04 mei 2013

    0

    Met pure, melk en op het einde witte chocolade ! Top - 11 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren