Chocolade broodpudding

    Chocolade broodpudding

    10keer bewaard
    1uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Als je van chocolade houdt, is dit de broodpudding voor jou! Eet er niet teveel van, want het is nogal machtig, maar zo heerlijk! Je kunt hem warm of koud serveren, met slagroom of zelfs vanille-ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 300 gr wit brood met korsten, in kleine blokjes gesneden
    • 250 gr chocolade stukjes
    • 250 ml crème fraîche
    • 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 5 eetlepels ongezoete cacao
    • 100 gr basterdsuiker
    • 5 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. In een grote kom combineer je de broodblokjes met de helft van de chocolade stukjes.
    2. In een pan meng je vervolgens de crème fraîche, room en cacao met een garde op laag vuur. Voeg de resterende chocolade stukjes toe en blijf roeren totdat de chocolade smelt.
    3. Klop de eieren met de suiker in een middelgrote kom, voeg geleidelijk de room en het chocolade mengsel toe. Giet het mengsel over het brood en zet 1 uur opzij, zodat het brood een groot deel van het mengsel absorbeert.
    4. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5.
    5. Giet de pudding in 6 individuele vormpjes of een beboterde vierkante ovenschaal en bak in de oven gedurende 40 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    patriciavs
    0

    heerlijk recept - 22 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren