Chocolade slagroomtaart

    Chocolade slagroomtaart

    18keer bewaard
    55min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke chocolade taart met slagroom en noten. Hij moet een paar uur in de koelkast staan zodat de smaken goed samen kunnen komen, dus voor het beste resultaat kun je deze taart het beste de avond van te voren maken. Een geweldig dessert voor feestjes.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor het deeg
    • 5 eieren
    • 100 gr basterdsuiker
    • 150 gr melkchocolade, fijngeraspt
    • 300 gr gemalen noten
    • 2 volle eetlepels bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • Voor de bovenlaag
    • 600 ml slagroom
    • 50 gr melkchocolade, fijngeraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4 en vet een springvorm (25 cm) in.
    2. Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom en doe ze in de ingevette springvorm. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten.
    3. Laat de taartbodem afkoelen en snijd ongeveer 2/3 van de bovenkant af. Klop de slagroom stijf. Verkruimel het deeg dat je afgesneden hebt en meng dit door de slagroom.
    4. Zet de springvorm rand weer vast aan de onderkant en verdeel de crème over de taartbodem. Bestrooi met de geraspte chocolade. Laat de taart een paar uur in de koelkast staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren