Chocoladetaart met aardbeien en munt

  (10)
  1 uur 5 minuten

  Een gegarandeerde hit! We moesten iets zelfgemaakts meebrengen naar een picknick... Dus koos ik voor een verfijnde chocolade taart! Een beetje aardbeiensaus, enkele muntblaadjes en voila! De taart was helemaal op toen ik de picknick verliet!


  81 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 8 

  • 230 gr chocolade om mee te koken
  • 5 eieren
  • 200 gr suiker
  • 80 gr boter
  • 100 ml aardbeiencoulis
  • 50 gr witte bloem
  • 10 muntblaadjes, heel fijngesneden

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

  1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasovenstand 4. Vet een standaard ronde springvorm van ong. 23 cm doorsnede in met boter en bestuif met bloem.
  2. Smelt de chocolade au bain marie op een matig vuur.
  3. Scheid het eiwit van de dooiers. Klop de suiker met de eierdooiers tot een schuimig geheel. Klop de eiwitten stijf in een andere kom.
  4. Verwijder de gesmolten chocolade uit de au bain marie pan en voeg de boter toe. Roer tot deze gesmolten is. Roer het eierdooiermengsel, aardbeiensaus, bloem en tenslotte de munt erdoor. Spatel de eiwitten erdoor en maak een glad beslag.
  5. Bak in de oven gedurende 45 minuten. Haal uit de oven, stort de taart uit het bakblik en leg het op een rek.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (10)

  Beoordelingen in het Nederlands (5)

  AngelaLai
  van
  10

  voor welk maat bakvorm is deze taart geschikt? Alvast bedankt!!  -  12 nov 2013

  allrecipes
  1

  Bedankt StephaniedeZeeuw, de suiker stond idd niet bij de ingrediënten vermeld. In het originele recept gaat 200 gr suiker, maar voor een minder zoete variant kun je ook goed 100 gr suiker en 1 zakje vanillesuiker toevoegen. De taartvorm is een ronde standaard springvorm (ong 23 cm in doorsnede).  -  18 nov 2014

  StephaniedeZeeuw
  1

  er staat in het recept dat de suiker door de eidooiers moet worden gemixt maar bij ingrediënten staat niks over suiker of de hoeveelheid...? Ik ben nu de taart aan het bakken en ik heb gegokt op 100 gram suiker en 1 zakje vanille suiker van 8 gram. misschien is het wel even handig als u dit er nog bij kunt vermelden en inderdaad ook even de afmeting van de bakblik. Hopelijk lukt me taart :D  -  17 nov 2014