Chocoladetaart met frangipane

    Chocoladetaart met frangipane

    1keer bewaard
    55min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze taart wordt gemaakt met amandelen en chocolade en is zo goed! Het is ook heel makkelijk te maken. Mijn kinderen vinden het geweldig. In Frankrijk, verbergen ze een boon in de frangipane en serveren het op Driekoningen in januari.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 140 gr chocolade om te koken
    • 100 gr boter, op kamertemperatuur
    • 90 gr basterdsuiker
    • 100 gr gemalen amandelen
    • 3 hele eieren
    • 8-10 velletjes bladerdeeg
    • 1 eierdooier, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Smelt de chocolade au bain marie. Voeg de zachte boter toe en roer tot een gladde massa.
    2. Combineer de suiker met de gemalen amandelen in een kom, voeg de 3 hele eieren een voor een toe en roer goed na elke toevoeging.
    3. Verwarm de oven voor op 200 C / gasoven stand 6.
    4. Bekleed een taart blik met de helft van het bladerdeeg. Giet het chocolademengsel erover. Dek af met de andere helft van het bladerdeeg. Plak de randen van het deeg vast met warm water, indien nodig.
    5. Bestrijk het deeg met een eierdooier. Teken met een mes verticale en horizontale lijnen, zoals een schaakbord, zonder gaten te maken in de deeg.
    6. Bak in de oven gedurende 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren