Chocoladetaart met Guinness met een chocolade Guinness glazuur

    Chocoladetaart met Guinness met een chocolade Guinness glazuur

    2keer bewaard
    1uur5min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Er zijn mensen die beweren dat een glas Guinness smaakt naar chocolade - dat is de reden waarom de combinatie van Guinness en chocolade zo goed werkt. Deze taart is alleen voor de absolute chocolade fans een must!

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 250 ml Guinness
    • 250 gr boter
    • 100 gr donkere chocolade, in stukken gebroken
    • 400 gr basterdsuiker
    • 115 ml zure room of crème fraîche
    • 2 eieren, middelgroot
    • 275 gr witte bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • Voor het chocolade-glazuur:
    • 115 gr boter
    • 125 gr donkere chocolade, in stukken gebroken
    • 75 ml Guinness
    • 115 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 40 gr cacao
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 500-550 gr poedersuiker, gezeefd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Voor de taart: Verwarm de Guinesss, boter, chocolade en suiker in een gietijzeren pan of au bain marie op een laag vuur tot de chocolade gesmolten is.
    2. Laat afkoelen (maar niet zozeer dat de chocolade stijf wordt).
    3. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    4. Meng de eieren en de zure room door het chocolademengsel. Meng de bloem en het baksoda en roer ook dit door het beslag. Roer alles goed om te voorkomen dat er klontjes ontstaan.
    5. Vet 2 ronde bakvormen in en bestrooi ze met bloem. Giet de helft van het beslag in elke taartvorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 35-50 minuten (afhankelijk van de grootte van de taartvorm). Laat de taarten afkoelen.
    6. Voor het glazuur: smelt de boter en chocolade met de Guinness au bain-marie en laat afkoelen. Meng de roomkaas, vanille en cacao samen in een grote kom. Meng 100 gr van de poedersuiker erdoor, voeg vervolgens het chocolademengsel hieraan toe. Voeg langzaam meer poedersuiker toe tot de gewenste dikte is bereikt.
    7. Smeer het glazuur uit over een van de taarthelften en leg de andere erboven op. Giet vervolgens de rest van de glazuur over bovenkant van de taart.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren