Christine's Boeuf Bourguignon

    Christine's Boeuf Bourguignon

    35keer bewaard
    3uur20min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn eigen versie van Beef Bourguignon, ik maak het meestal op zondag tijdens de winter en ik serveer het met gekookte aardappelen. Iedereen in mijn familie houdt van dit gerecht want het rundvlees en groenten smelten in je mond en de saus is goddelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 60 gr boter
    • 200 gr spek, in blokjes gesneden
    • 4 uien, gehakt
    • 2 kg runderstoofvlees
    • 40 gr witte bloem
    • 1 fles rode wijn uit de Bourgogne
    • 500 ml runderbouillon
    • 3 laurierblaadjes
    • 1 bouquet garni
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 3 wortels, in reepjes gesneden
    • 300 gr champignons, gehakt
    • 2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Verhit de boter in een braadpan op middelhoog vuur en bak de uien en spek. Haal uit de pan en zet opzij.
    2. Kook het vlees tot het bruin is, bestrooi met de bloem en voeg dan de rode wijn en bouillon toe.
    3. Voeg het spek en de uien toe en vervolgens het laurierblad, het bouquet garni, tomatenpuree, wortelen, champignons en selderij. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed en laat gedurende 3 uur op laag vuur sudderen.

    Video

    Bekijk onze video voor Boeuf Bourguignon met sjalotjes op youtube! Klik hier voor de video.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    masoth
    van
    3

    Makkelijk te maken en errug lekker Deze komt in mijn vaste repertoire. - 22 okt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren