Christine's quiche lorraine

    Christine's quiche lorraine

    35keer bewaard
    50min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze quiche lorraine ten minste eens per maand. Hij is geweldig voor buffetten, een diner of voor een snelle lunch. Het deeg is genoeg voor een springvorm van 28-30 cm breed. Je kunt overgebleven deeg 1 maand in de vriezer bewaren. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor het deeg
    • 200 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 75 gr zachte boter
    • 5-6 eetlepels koud water
    • Voor de vulling:
    • 250 gr spek, in dunne repen gesneden
    • 500 ml slagroom
    • 3 eieren
    • 2 eierdooiers
    • 1/2 theelepel zout
    • zwarte peper naar smaak
    • 1 mespuntje nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng de bloem, het zout en de zachte boter met een mixer op een lage snelheid tot een kruimeldeeg. Voeg het water toe en meng het verder met je handen tot een deeg, maar kneed het niet. Bedek het deeg met plasticfolie en zet een half uur in de koelkast om af te koelen.
    2. Bak het spek in een koekenpan zonder olie op een laag vuur tot het knapperig is, dep droog op keukenpapier en laat afkoelen.
    3. Vet een springvorm in, rol het deeg uit en de bedek er de bodem van de vorm mee. Prik er enkele malen met een vork in. Zet de springvorm in de koelkast.
    4. Meng de room, eieren, eierdooiers, zout, peper en nootmuskaat door elkaar.
    5. Verwarm de oven voor op 220°C / gasoven stand 7.
    6. Verdeel het afgekoelde spek over het deeg. Giet vervolgens het romige eimengsel over de taart.
    7. Bak de quiche 15 minuten in de voorverwarmde oven, zet daarna de temperatuur lager op 180°C / gasoven stand 4 en bak nog eens 15-20 minuten.

    Video

    Quiche Lorraine
    Quiche Lorraine

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Lekkere luchtige vulling! - 09 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren