Coq au vin met kruiden

    Coq au vin met kruiden

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit coq au vin recept verzonnen omdat ik een kleine tuin met veel kruiden heb, en ik hou ervan ze vers te gebruiken. Ik maak dit gerecht in de oven, want dat is snel en gezond. Het smaakt heerlijk met pasta.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel olie
    • 2 kg hele scharrelkip, in stukken gesneden
    • 30 gr verse peterselie, gehakt
    • 10 verse takjes tijm, alleen de blaadjes
    • 2 verse laurierblaadjes
    • 2 verse takjes rozemarijn, alleen de blaadjes
    • 2 eetlepels verse basilicum, gehakt
    • 2 eetlepels verse kervel, gehakt
    • zout en peper naar smaak
    • 5 wortels, in stukjes gesneden
    • 400 gr kleine uien (zilveruitjes), geschild
    • 3 teentjes knoflook, gehakt
    • 1 fles wijn uit de Bourgogne

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasoven stand 3.
    2. Doe een eetlepel olie in een koekenpan, voeg de kip toe en braad op hoog vuur gedurende 5 minuten of tot de kip bruin is.
    3. Doe de kip in een grote ovenschaal en bestrooi met de kruiden, breng op smaak met zout en peper.
    4. Voeg de wortelen, uien en knoflook toe rondom de kip en giet de wijn over de kip. Dek af met aluminiumfolie en bak in de oven gedurende 90 minuten. Controleer de kip van tijd tot tijd en verwijder de aluminium folie 15 minuten voor het einde van de kooktijd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren