Citroencake met pecannoten

    Citroencake met pecannoten

    3keer bewaard
    1uur5min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke pecannotencake met citroen. Als u liever een gewone citroencake heeft, voegt u de pecannoten niet toe.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 250 gr boter
    • 250 gr glaceersuiker
    • 3 eieren
    • 225 gr cakemeel
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 theelepel citroenrasp
    • 60 gr pecannoten, gehakt
    • Citroenglazuur
    • 125 gr gezeefde glaceersuiker
    • 2 eetlepels vers citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. In een grote kom de boter en 250 gr glaceersuiker romig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen en elke keer goed door de boter kloppen. Bloem en vanille erdoor roeren, vervolgens de pecannoten en citroenschil. Het beslag in een cakevorm van 23 cm schenken.
    2. 40-45 minuten in een voorverwarmde oven (170°C/gasstand 4) gaar bakken. Laten afkoelen, uit de cakevorm halen en op een presenteerschaal leggen.
    3. De citroenglazuur maken met 125 gr glaceersuiker en vers citroensap. Over de cake verdelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren