De allerbeste quiche Lorraine ooit

    De allerbeste quiche Lorraine ooit

    23keer bewaard
    55min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Deze quiche is snel te maken en smaakt fantastisch. Zanddeeg wordt gevuld met spek, ham, gruyère kaas en een hartige ei-custard. Perfect voor een diner, brunch of lunchpakket.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 snufje gemalen gedroogde basilicum
    • 1 rol zanddeeg/taartdeeg
    • 1 theelepel olie om in te vetten
    • 100 gr ham, in blokjes gesneden
    • 200 gr geraspte Comte of Gruyère kaas
    • 250 gr spek, in dunne plakjes gesneden
    • 3 eieren
    • 400 ml crème fraîche
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Bak het spek in een koekenpan en laat op keukenpapier uitlekken, indien nodig.
    2. Klop de eieren in een kom. Voeg de helft van de geraspte kaas, room, zout, peper en basilicum toe. Roer goed.
    3. Bedek een ingevette quiche vorm met het zanddeeg. Prik gelijkmatig in de bodem met een vork.
    4. Verspreid de ham en het spek over het deeg en giet er dan het ei mengsel over. Bedek met de resterende kaas en bak 40 minuten of tot de quiche goudbruin en stevig is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    2

    Ik heb er prei, courgette en een teen knoflook aan toegevoegd en hij is idd superlekker - 09 feb 2014

    van
    1

    Heerlijk (basis)recept maar inderdaad prei erbij (goeie tip) en/of paddestoelen/champignons of andere groente zodat het iets meer gevuld is. Als deeg heb ik een ander recept gebruikt van de allerhande, "korstdeeg voor quiche" te vinden op de website van ah, deze word/blijft lekker stevig /krokant In combinatie met dit recept helemaal geslaagd. - 25 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren