De allerbeste quiche Lorraine ooit
1 / 1 Foto van:  Christine
Blader

De allerbeste quiche Lorraine ooit

  • 5 1
  • 11
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 55min

Deze quiche is snel te maken en smaakt fantastisch. Zanddeeg wordt gevuld met spek, ham, gruyère kaas en een hartige ei-custard. Perfect voor een diner, brunch of lunchpakket.

Bibus

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 1 snufje gemalen gedroogde basilicum
  • 1 rol zanddeeg/taartdeeg
  • 1 theelepel olie om in te vetten
  • 100 gr ham, in blokjes gesneden
  • 200 gr geraspte Comte of Gruyère kaas
  • 250 gr spek, in dunne plakjes gesneden
  • 3 eieren
  • 400 ml crème fraîche
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4. Bak het spek in een koekenpan en laat op keukenpapier uitlekken, indien nodig.
  2. Klop de eieren in een kom. Voeg de helft van de geraspte kaas, room, zout, peper en basilicum toe. Roer goed.
  3. Bedek een ingevette quiche vorm met het zanddeeg. Prik gelijkmatig in de bodem met een vork.
  4. Verspreid de ham en het spek over het deeg en giet er dan het ei mengsel over. Bedek met de resterende kaas en bak 40 minuten of tot de quiche goudbruin en stevig is.

Meer recepten

Beoordelingen (1)

1

Ik heb er prei, courgette en een teen knoflook aan toegevoegd en hij is idd superlekker - 09 feb 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties