De beste rabarbercompote

    De beste rabarbercompote

    37keer bewaard
    5min


    215 personen hebben dit gemaakt

    Drie ingrediënten resulteren in een hemelse rabarbercompote die onovertroffen lekker is! Geniet van deze compote op zichzelf, met vla, met creme fraiche of in trifles. In dit recept wordt weinig suiker gebruikt... Aarzel niet om wat meer te gebruiken als je van zoet houdt!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 10 gr boter
    • 600 gr rabarber, in 1 à 2 cm dikke schijfjes gesneden
    • 60 gr donkerbruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg de rabarber en suiker toe. Dek af en laat op een laag vuur gedurende 25 minuten sudderen. Roer regelmatig.
    2. Serveer de compote met creme fraiche of slagroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    3

    Heb wel een beetje meer suiker gebruikt (en allerlei restjes suiker zijn nu op). Eigenwijs als ik ben ook een beetje water toegevoegd en daarvan heb ik spijt, want de compote is eigenlijk te nat. - 11 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren