De favoriete citroencake

    De favoriete citroencake

    10keer bewaard
    55min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Mijn buurman maakte deze cake altijd toen we kinderen waren, en nu heb ik eindelijk het recept te pakken. Dit is een grote cake die je in vierkante stukken kunt snijden en eventueel individueel kan verpakken voor lunchpakketten of verkoop op de vrijmarkt.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 400 gr boter (plus een beetje extra om het bakblik in te vetten)
    • 400 gr basterdsuiker
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 8 eieren
    • 400 gr bloem
    • 5 theelepels bakpoeder
    • geraspte schil en sap van 1 citroen
    • citroen glazuur:
    • sap van 2 citroenen
    • 1 eetlepel poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Vet een bakblik (20 x 30 cm) in of bedek bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4.
    2. Klop de boter, suiker, vanille en eieren tot een luchtig geheel. Meng de bloem met het bakpoeder en roer dit samen met het citroensap en de geraspte citroenschil in het boter- en eimengsel en meng alles goed. Verdeel het beslag over het voorbereide bakblik.
    3. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 35-45 minuten. Meng het sap van 2 citroenen met de poedersuiker en water en laat dit in de warme cake sijpelen met behulp van een kwastje.
    4. Laat de cake afkoelen en bestrijk met extra citroen glazuur. Snijd de cake in het gewenste aantal plakjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren