Duivelse chocolade cupcakes

    Duivelse chocolade cupcakes

    31keer bewaard
    25min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Deze cupcakes zijn zeer rijk aan chocolade en zijn bovendien afgewerkt met slagroom en geraspte chocolade! Aangezien de cupcakes machtig zijn is de slagroom een welkome afwisseling op het vullende glazuur die je normaal vindt op cakejes.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 80 gr ongezoete cacaopoeder
    • 180 ml heet water
    • 300 gr witte bloem
    • een snufje zout
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 115 ml melk
    • 115 ml room
    • 250 gr boter
    • 250 gr basterdsuiker
    • 4 eieren
    • slagroom voor de afwerking
    • geraspte chocolade om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4 en bedek een muffin bakblik met papieren vormpjes.
    2. Zet drie kommen klaar. In de eerste kom meng je de cacaopoeder met warm water.
    3. In de tweede kom meng je de bloem met zout en het bakpoeder.
    4. In de derde kom meng je de melk en de room.
    5. Voeg de boter en suiker samen in een vierde kom en verwarm dit in de magnetron gedurende 30 seconden of tot het gesmolten is. Roer door en voeg vervolgens de eieren een voor een toe terwijl je goed roert na elk ei. Roer het melk mengsel erdoor. Roer de helft van het cacao-mengsel erdoor en dan de helft van het bloemmengsel, vervolgens de resterende cacao en de resterende bloem.
    6. Vul de vormpjes 2/3 vol en bak 15 minuten op 180 ° C / gasoven stand 4 (mijn oven is erg heet, dus je moet misschien de muffins een paar minuten langer laten bakken).
    7. Eenmaal gebakken bedek je de bovenkant met de slagroom en geraspte chocolade. Geniet ervan!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    4

    Lekker! Ik heb het recept aangehouden. Kwamen wel iets meer cupcakes uit 22 om precies te zijn. - 28 aug 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren