Eendenborst met Calvados appelmoes

    Eendenborst met Calvados appelmoes

    3keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Sappige eendenborst, boter, appels en calvados - slechts vier ingrediënten heb je nodig voor dit fantastische gerecht. Ik heb dit recept vanavond gemaakt en het was zo goed... Ik had mijn man's goedkeuring ;-) hij kon niet wachten met eten terwijl ik de foto nam. De zoete en zure smaak is erg mooi. Ik denk dat ik het weer maak met Kerstmis.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eendenborsten
    • 20 gr gezouten boter
    • 4 stevige appels, in plakjes gesneden
    • 200 ml Calvados

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een koekenpan met anti-aanbaklaag, leg je de eend met de huidzijde naar beneden (je hoeft geen boter of olie toe te voegen), bak op hoog vuur gedurende 2 minuten. Zet het vuur laag en bak nog 5 minuten aan elke kant.
    2. Smelt de gezouten boter in een aparte koekenpan op hoog vuur, voeg de appels toe en bak 2 tot 3 minuten of tot ze goudbruin zijn.
    3. Zet het vuur laag en bak de appels nog eens 10 minuten.
    4. Zet het vuur heel laag en blus de pan met Calvados. (Voeg de Calvados NIET toe in de buurt van een vlam! Haal de pan van het fornuis en weg van de vlam, voeg dan de Calvados toe en zet de pan pas daarna terug op het vuur).
    5. Serveer de eendenborsten onmiddellijk met de Calvados saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren