Eenvoudige abrikozentaart

    Eenvoudige abrikozentaart

    1keer bewaard
    40min


    37 personen hebben dit gemaakt

    Ik kan niet genoeg krijgen van abrikozen wanneer ze in het seizoen zijn! Iedereen wacht op mijn beroemde abrikoos en amandel taart. Met een kant-en-klare bodem en slechts vier ingrediënten kan deze heerlijke taart niet eenvoudiger. Je kan ook pruimen of kersen voor deze taart gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 16-20 rijpe abrikozen
    • 1 rol zanddeeg, uitgerold
    • 2 eetlepels geschaafde amandelen
    • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C / gasoven stand 4.
    2. Bekleed een taartvorm of taartblik met het deeg en knijp het deeg over de rand van de taartvorm. Prik het deeg met een vork in om te voorkomen dat het gaat rijzen.
    3. Ontpit en halveer de abrikozen en rangschik ze met de schil naar beneden op het deeg.
    4. Bestrooi met de donkerbruine basterdsuiker en bak in de oven gedurende 20 minuten.
    5. Na 20 minuten of wanneer de randen van de taart goudbruin zijn, voeg je de amandelen toe en bak je de taart nog eens 5 minuten.
    6. Haal uit de oven, laat afkoelen en serveer met een bolletje ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren