Eggnog voor Kerst

    Eggnog voor Kerst

    4keer bewaard
    7min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit was mijn grootmoeder's recept tegen de winterkou - maar alleen voor volwassenen. Tegenwoordig geniet ik er erg van, vooral rond de kerstperiode. Je kunt ook vers geraspte nootmuskaat gebruiken om samen met de kaneel mee te bestrooien.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eierdooiers
    • 4 eetlepels suiker
    • 250 ml rum
    • kaneel voor de afwerking

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:7min 

    1. Klop de eierdooiers met de suiker tot een luchtig geheel.
    2. Verwarm de rum in een steelpannetje, maar laat het niet koken, anders zullen de eieren gaan schiften.
    3. Giet de rum in een dunne straal in het eiermengsel terwijl je voortdurend roert. Giet in glazen of mokken en bestrooi met de kaneel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties