Eieren en cocotte met gerookte zalm

    Eieren en cocotte met gerookte zalm

    4keer bewaard
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een prachtig Frans voorgerecht vol van smaak. Kleine schaaltjes worden gevuld met gerookte zalm, mierikswortelroom en hele eieren. Daarna worden ze zacht gegaard in een waterbad.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 plakje gerookte zalm, in vier gelijke stukken gesneden
    • 1 eetlepel mierikswortelsaus
    • 1 theelepel citroensap
    • 100 ml room (met een zo hoog mogelijk vetgehalte, minstens 40%)
    • 4 eieren
    • peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Klop de room, mierikswortel saus, citroensap en peper tot het zacht is. Zet opzij.
    2. Doe in elk schaaltje 1 stukje zalm, 1/4 van de mierikswortel crème en 1 vers gebroken ei.
    3. Vul een grote pan met 3 cm diep water. Zet de schaaltjes in de pan, dek de pan een beetje af en laat alles 10 minuten op een matig vuur koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren