Echte Jägerschnitzel

    Echte Jägerschnitzel

    14keer bewaard
    50min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze kalfs-of varkensvlees schnitzels zijn het lekkerst met verse paddestoelen die in het seizoen zijn, maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van gewone champignons. Deze fantastische schotel staat bekend als een escalope chasseur of Jägerschnitzel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels bloem
    • 4 kalfs-of varkensvlees schnitzels
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel olie
    • 1 eetlepel boter
    • 1 kleine ui, in dunne plakjes gesneden
    • 200 gr champignons, in plakjes of kleine stukjes gesneden
    • 1 teentje knoflook, zeer fijngesneden
    • een grote scheut witte wijn (optioneel)
    • 125 ml runderbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verdeel de bloem over een vlakke plaat. Kruid de schnitzels goed met zout en peper. Dompel de gekruide kant vervolgens in de bloem.
    2. Verhit een grote pan op hoog vuur. Bak het vlees met de gekruide kant naar beneden in de hete olie. Als de schnitzels mooi bruin zijn, draai je ze om en bak je de andere kant ook mooi bruin. Dit duurt niet langer dan een paar minuten per kant. Zet opzij.
    3. Verminder de hitte een beetje en smelt de boter in de pan. Voeg de uien en de champignons toe, kruid met zout en peper en roerbak ze. Roer regelmatig, zodat de bruine stukjes vlees van de bodem van de pan los komen.
    4. Voeg de knoflook toe en roerbak nog een minuut.
    5. Blus alles af met witte wijn en giet de bouillon erover. Meng alles goed. Indien nodig voeg je opnieuw zout naar smaak toe. Giet de saus over de schnitzels en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    VeraBoom1041
    0

    Lekker ga ik nog eens maken - 10 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren