Citroen syllabub

    Citroen syllabub

    25keer bewaard
    15min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk, licht, romig, elegant, ouderwets dessert.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250ml slagroom, gekoeld
    • 100 gr suiker
    • 60 ml witte wijn
    • 30ml verse citroensap
    • 1 theelepel citroenschil, geraspt
    • 1/4 theel gemalen nootmuskaat, of naar smaak
    • verse muntblaadjes ter garnering
    • citroenschijfjes ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Klop de room met de suiker in een gekoelde kom, tot het dikker wordt. Klop geleidelijk aan de witte wijn, citroensap en rasp erdoorheen. Blijf kloppen tot het licht en luchtig is, maar niet klonterig. Dek af en zet tot opdienen in de koelkast.
    2. Serveer in gekoelde glazen, gegarneerd met een snufje nootmuskaat, een sprietje munt en een schijfje citroen. Je moet langzaam van de syllabub genieten door het te eten met een heel klein lepeltje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    3

    gemakkelijk en snel, super lekker, ik maak het met limoensap vanwege citroenallergie. Altijd geslaagd als vrienden komen eten - 29 aug 2012

    van
    1

    Heerlijk en gemakkelijk, heb er zelf nog wat kaneel bij gedaan om het iets kerstelijker te maken. - 25 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren