Fanta cake

    Fanta cake

    11keer bewaard
    1uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze eenvoudige cake kan je in een mum van tijd bereiden. Ik denk dat het de belletjes in de Fanta zijn die de cake zo luchtig maken. Het is vooral geschikt voor verjaardagsfeestjes van kinderen, omdat de cake niet heel hoog rijst en dus makkelijk te eten is voor kleinere kinderen.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 4 eieren
    • 400 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 200 ml zonnebloemolie
    • 200 ml Fanta frisdrank
    • 400 gr witte bloem
    • 5 theelepels bakpoeder
    • 1 mespuntje zout
    • Voor de vulling:
    • 1 tube chocolade fondant

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4 en bedek een diepe bakvorm (20x30 cm) met bakpapier.
    2. Klop de eieren, suiker en vanille tot een luchtig geheel. Roer de zonnebloemolie erdoor en vervolgens geleidelijk de Fanta. Het zal behoorlijk bruisen.
    3. Meng de bloem, bakpoeder en zout en voeg dit geleidelijk toe aan het Fanta-mengsel. Verdeel het mengsel over de bodem van de voorbereide bakvorm.
    4. Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 C / gasoven stand 4, verlaag de temperatuur tot 160 C / gasoven stand 2 en bak nog eens 20 minuten.
    5. Wanneer de cake afgekoeld is, besmeer je hem met chocolade fondant (uit de winkel, of zelfgemaakte). Snijd in kleine vierkanten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren