Frangipane taart

    Een recept voor een heerlijke en makkelijke amandel taart, perfect voor een speciale gelegenheid! Je kunt, als je wilt, rum gebruiken in plaats van Kirsch.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 110 gr boter, zacht
    • 2 eieren
    • 110 gr poedersuiker
    • 110 gr gemalen amandelen
    • 2 theelepel maïzena
    • 2 eetlepels Kirsch
    • 2 vellen bladerdeeg
    • 1 eierdooier
    • 1 boon of hele amandel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng de boter, de hele eieren, poedersuiker, amandelen, maïzena en Kirsch in een kom.
    2. Verwarm de oven voor op 240° C / gasoven stand 8.
    3. Vet een cakevorm in en bedek deze met een vel bladerdeeg. Bedek met het amandel mengsel. Verstop nu de boon/amandel. Leg er vervolgens een tweede bladerdeeg vel over. Druk de randen van het deeg goed aan.
    4. Bestrijk de taart met het eigeel en bak in de oven gedurende 35 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren