Fruit beignets

    (9)

    Dit is eenvoudig te maken en mislukt nooit. Het beslag zelf is de moeite waard te onthouden, en je kunt de suiker weglaten (en groenten toevoegen) voor een hartige hapje. Vergeet niet het beslag echt 1 uur te laten rusten.


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr witte bloem
    • 1 theelepel zout
    • 2 eieren
    • 2 eetlepels olie
    • 2 eetlepels suiker
    • 250 ml melk
    • fruit, zoals appel, banaan, sinaasappel of peer, in stukken gesneden
    • poedersuiker voor het serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng de bloem en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg 1 ei toe. Meng met een beetje van de bloem, voeg dan een ander ei toe. Meng opnieuw en voeg vervolgens 2 eetlepels olie en suiker toe. Voeg geleidelijk de melk toe. Mix tot een glad beslag zonder klonten. Laat het beslag ten minste 1 uur met rust.
    2. Verhit de olie in een diepe koekenpan. Bedek de stukjes fruit met het beslag en laat gedurende 3 minuten in de hete olie bakken. Giet af en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi met de poedersuiker voor het serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (9)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties