Fruit clafoutis

    Fruit clafoutis

    17keer bewaard
    40min


    94 personen hebben dit gemaakt

    Dit clafoutis recept komt uit een deel van Frankrijk genaamd Limousin en dit is een van mijn jeugdherinneringen.... Mijn moeder maakte het vaak en het is zo gemakkelijk dat ik de verleiding niet kan weerstaan jullie het recept aan te bieden en een aantal essentiële tips te geven. Een clafoutis mag niet krijtachtige of dik of rubberachtig worden. Ik hou van een clafoutis met vruchten, zoals abrikozen, kersen of damastpruimen, of zelfs Granny Smith appels.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 75 gr witte bloem
    • 3 eieren
    • 125 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 theelepel rum
    • 1 snufje zout
    • 2 theelepels zachte boter
    • 250 ml volle melk
    • 500 gr abrikozen, kersen, zure pruimen, pruimen, appels of ander fruit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Voeg de bloem, eieren, suiker, vanille, rum (optioneel), zout, boter en melk samen.
    3. Giet ongeveer 1 eetlepel van het beslag in een beboterde ovenschaal en voeg vervolgens het in stukken gesneden fruit toe, met de schil naar boven.
    4. Giet de rest van het beslag boven op het fruit.
    5. Bak gedurende 30 minuten. Ik bestrooi het meestal met een beetje poedersuiker en serveer het zoals het is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    koekje
    van
    5

    Ik had nog nooit clafoutis gemaakt en wist ook niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik heb (ontpitte) verse kersen gebruikt in dit recept. Het beslag is heel dun, maar het komt goed ;-) De smaak zit wat mij betreft een beetje tussen een creme brulee en een pannenkoek in. Zacht gebak dus. Ik vond het erg lekker! Ze zeggen dat je het warm moet serveren, maar eigenlijk vond ik het de volgende dag (in de koelkast bewaard) koud nog lekkerder. Ik heb het trouwens 5-10 minuten langer in de oven gehad, want het zag er nog erg bleek uit na 30 minuten. - 05 aug 2012

    van
    1

    Erg lekker! Ik heb peer gebruikt met rietsuiker, vanillesuiker en calvados! Smullen! - 21 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren