Lengua (rundertong)

    Lengua (rundertong)

    Voeg toe aan favorieten!
    3uur40min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Het duurt even om deze rundertong te bereiden, maar hij is erg lekker in warme maïstortilla's.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 rundertong
    • 1 grote ui, fijngesneden en apart te verwerken
    • 2 teentjes knoflook
    • 3 eetlepels zout
    • 1 hele jalapeno of groene chilipeper, van stengel ontdaan
    • 3 hele tomaten
    • 2 hele jalapeno of groene chilipepers, van stengel ontdaan
    • 2 eetlepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur25min  ›  Klaar in:3uur40min 

    1. De tong met knoflook, 3 eetlepels zout, 1 chilipeper en de helft van de ui in een grote pan onder enkele cm's water zetten en op een hoge vlam aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten en in ong. 3-4 uur in een gesloten pan zeer gaar koken. De tong uit de pan halen en laten afkoelen, het kookvocht bewaren. Als de tong is afgekoeld de taaie buitenste laag verwijderen en het vlees met 2 vorken kleinmaken.
    2. Een grote pan met water op een hoge vlam aan de kook brengen. Tomaten en 2 chilipepers toevoegen en gaarkoken. De groenten in een blender pureren.
    3. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de plantaardige olie verhitten en daarin de ui in ong. 5 minuten zacht en transparant bakken.
    4. Als de ui gaar is de fijngemaakte rundertong en tomatensalsa toevoegen en onder af en toe roeren aan de kook brnegen. Vervolgens 500 ml van het bewaarde kookvocht toevoegen. Aan de kook brengen en ong. 20 minuten al roerend het vocht laten verdampen tot het vlees mals en vol smaak is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren