Gebakken aardappelpartjes met olijven en feta

    Gebakken aardappelpartjes met olijven en feta

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige, krokante aardappelpartjes kunnen goed geserveerd worden als bijgerecht bij een heel scala van vleesgerechten. Als je ze in de pan bakt zijn ze mooi en knapperig, zonder al het vet en de moeite die je hebt als je ze zou frituren.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gr aardappelen
    • 1 takje rozemarijn, fijngesneden
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 75 gr zwarte olijven
    • 75 gr feta
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de aardappelen in een pan met een goed sluitend deksel, voeg zout toe en bedek ze met koud water. Dek af en breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur vervolgens lager en kook de aardappelen gedurende 20-25 minuten. Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen, schil ze en snijd ze in partjes.
    2. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de aardappelpartjes op een matig vuur tot ze bruin zijn. Voeg de rozemarijn, olijven en feta kaas toe, en roerbak dit kort. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren