Gebakken chocoladepudding

    Gebakken chocoladepudding

    9keer bewaard
    50min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een gemakkelijke chocoladepudding, het beste warm geserveerd met wat slagroom. Je hebt waarschijnlijk alle ingrediënten bij de hand, dus het is perfect voor diegenen met een plotselinge behoefte aan chocola!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 140 gr boter
    • 280 gr melkchocolade, in blokjes gesneden
    • 8 eieren, gesplitst
    • 250 gr basterdsuiker
    • 4 eetlepels witte bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Smelt de boter op heel laag vuur en voeg de chocolade blokjes een voor een toe. Blijf voortdurend roeren. Als het mengsel glad en romig is, haal je het van het vuur en laat je het afkoelen.
    2. Voeg de eierdooiers een voor een toe aan het boter-chocolade mengsel, goed roeren. Voeg dan de suiker en bloem toe.
    3. Verwarm de oven voor op 160 C / gasoven stand 3-4.
    4. Klop de eiwitten stijf en voeg dan het chocolade mengsel zachtjes roerend toe.
    5. Giet het beslag in een beboterde ovenschaal en bak gedurende 30-35 minuten.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren