Lentekoekjes met limoen

Deze romige theebiscuitjes zijn caloriearm en hebben een volle citrussmaak. Perfect voor een mooie lentedag.

Christina Pierson

Ingrediënten

Porties: 24 

  • 2 theelepels limoensap
  • 80 ml melk
  • 125 gr boter, op kamertemperatuur
  • 150 gr ruwe rietsuiker
  • 1 ei
  • 2 theelepels limoenrasp
  • 225 gr witte bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel soda bicarbonaat
  • Glazuur
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels ruwe rietsuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

  1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 2 theelepels limoensap vermengen met de melk en 5 minuten laten staan.
  2. In een grote kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. Het ei erdoor kloppen en vervolgens limoenrasp en het melkmengsel. Meel, bakpoeder en soda bicarbonaat mengen en met het romige mengsel vermengen. Met een lepel rondjes vormen en deze over de niet-ingevette bakplaten verdelen.
  3. 8-10 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de randjes lichtbruin zijn. De koekjes 5 minuten op de bakplaat laten afkoelen, vervolgens op een rooster volledig laten afkoelen.
  4. Voor de glazuur suiker door de resterende limoensap roeren en daarmee de afgekoelde koekjes insmeren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties