Lentekoekjes met limoen

    Lentekoekjes met limoen

    14keer bewaard
    30min


    301 personen hebben dit gemaakt

    Deze romige theebiscuitjes zijn caloriearm en hebben een volle citrussmaak. Perfect voor een mooie lentedag.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 2 theelepels limoensap
    • 80 ml melk
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 150 gr suiker
    • 1 ei
    • 2 theelepels limoenrasp
    • 225 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel soda bicarbonaat
    • Glazuur
    • 2 eetlepels limoensap
    • 4 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 2 theelepels limoensap vermengen met de melk en 5 minuten laten staan.
    2. In een grote kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. Het ei erdoor kloppen en vervolgens limoenrasp en het melkmengsel. Meel, bakpoeder en soda bicarbonaat mengen en met het romige mengsel vermengen. Met een lepel rondjes vormen en deze over de niet-ingevette bakplaten verdelen.
    3. 8-10 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de randjes lichtbruin zijn. De koekjes 5 minuten op de bakplaat laten afkoelen, vervolgens op een rooster volledig laten afkoelen.
    4. Voor de glazuur suiker door de resterende limoensap roeren en daarmee de afgekoelde koekjes insmeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren