Gebakken Courgette

    (2)

    Gebakken courgette is een geweldig bijgerecht bij vlees of smaakt heerlijk als een licht vegetarisch hoofdgerecht met een salade. Je kan het ook als hapje serveren met je favoriete dipsaus - aioli is hiervoor zeer geschikt!


    144 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400-500 gr courgette
    • 1 teentje knoflook, gehalveerd
    • 4 eetlepels bloem
    • 1 ei
    • 4 eetlepels paneermeel
    • olie of boter voor de pan

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Schil de courgette, verwijder de pitten en snijd in plakjes. Wrijf aan beide zijden in met knoflook.
    2. Doe de bloem, het ei en de paneermeel in drie afzonderlijke schaaltjes. Haal de courgetteplakjes eerst door bloem (schud overtollige bloem eraf), dan door het ei en tenslotte door de paneermeel.
    3. Verhit de olie in een pan en bak de courgette goudbruin aan beide kanten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren