Karbonades met appel uit de oven

    Karbonades met appel uit de oven

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ik hou van koken met appels en appels zijn een goede match met varkensvlees. Deze karbonades zijn echt makkelijk te maken en hebben een heerlijke smaak. Serveer met aardappelpuree of een wilde rijst mix.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 tomaten
    • 4 appels, geschild, zonder klokhuis en in plakjes gesneden
    • suiker
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • olie of reuzel voor de ovenschaal
    • 4 uien, in dunne plakjes gesneden
    • 8 karbonades (elk ongeveer 150 gr)
    • bloem voor bestrooien
    • 6 eetlepels witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Snijd kruisen in de tomaten, dompel ze in heet water, ontvel ze en snijd in plakjes. Meng de appels en tomaten in een kom, voeg een kleine hoeveelheid suiker en zout toe.
    2. De oven voorverwarmen op 200°C / gasoven stand 6.
    3. Ondertussen, vet je een ovenschaal in met reuzel en bak je de helft van de uien op een matig tot hoog vuur tot ze glazig zijn. Voeg de helft van het appel en tomaat mengsel toe.
    4. Kruid de karbonades met zout en peper, bedek ze licht met bloem en plaats ze in de ovenschaal. Dek af met de rest van het appel en tomaat mengsel. Besprenkel het geheel met de witte wijn, dek af en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren