Light cheesecake

    Light cheesecake

    6keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik wilde een vrij lichte versie van een kwarktaart maken, dus gebruikte ik Griekse yoghurt en als gevolg daarvan kreeg ik een lichte, mousse-achtige 'kwark'taart. Speel een beetje met de koekjes die je gebruikt voor de bodem - je kunt bijvoorbeeld volkorenkoekjes of speculaasjes gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor de bodem:
    • 180 gr koekjes, gemalen
    • 40 gr zachte boter
    • Voor de taart:
    • 500 gr Griekse yoghurt (0%vet)
    • 60 gr roomkaas
    • 3 eieren, gescheiden
    • 2 eetlepels witte bloem
    • 60 gr suiker
    • 1 citroen, allen het sap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Voor de bodem: plet de koekjes tot grove kruimels. Voeg de zachte boter toe en meng, bedek vervolgens een taartvorm met dit mengsel. Zet in de koelkast.
    3. Voor de vulling: klop de Griekse yoghurt en roomkaas samen met de eierdooiers, roer de bloem, basterdsuiker en citroensap erdoor. Klop de eiwitten stijf en schep ze door het yoghurt mengsel.
    4. Giet de vulling over de gekoelde bodem. Bak gedurende 40 minuten. Laat afkoelen en zet in de koelkast alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren