Gebakken oesters

    Gebakken oesters

    1keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    In het zuiden van de Verenigde Staten, vooral in Virginia, staan gefrituurde oesters bijna dagelijks op het menu. Ze worden gebakken bedekt met krokante cracker kruimels. Het is een geschikt voorgerecht geserveerd met tartaarsaus en een frisse groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eieren
    • 60 ml melk
    • 1/2 theelepel zout (min of meer naar smaak, afhankelijk van of de toastjes zout zijn)
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 125 gr toastjes/crackers
    • 20 verse oesters

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Eerst bereid je het beslag: meng de eieren en melk in een kom en breng op smaak met zout en peper.
    2. Was en breek de oesters open met een oestermes. Laat de oesters in een vergiet uitlekken en voeg ze toe aan het ei-melkmengsel.
    3. In de tussentijd, maal je de toastjes in een keukenmachine tot paneermeel. Het paneermeel moet zeer fijn worden.
    4. Doe het paneermeel in een kom of een plastic zak en voeg de met ei en melk bedekte oesters in kleine porties hieraan toe. Bedek ze goed met het paneermeel.
    5. Giet een ongeveer 3 cm diepe laag frituurolie of andere plantaardige olie in een diepe pan en laat heet worden.
    6. Wanneer de olie heet is, voeg je voorzichtig de oesters toe en bak je ze aan elke kant ongeveer 2 minuten. Ze moeten mooi bruin worden en krokant zijn aan de buitenkant.
    7. Serveer met remoulade-of tartaarsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren