Pruimentaart met cognac

    Pruimentaart met cognac

    15keer bewaard
    50min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Deze pruimentaart is snel te maken en een prachtige manier om pruimen te gebruiken als ze in het seizoen zijn. Je kunt ook andere steenvruchten gebruiken, zelfs kersen zijn geschikt.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • deeg
    • 400 gr witte bloem
    • 250 gr boter
    • 150 gr suiker
    • 2 eieren
    • vulling
    • 30 ml cognac
    • 1 kg pruimen (kwetsen), zonder pit
    • paneermeel
    • 5 eetlepels suiker om te bestrooien
    • 4 eetlepels geschaafde amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Maak een deeg van de bloem, boter, suiker en eieren en laat dit gedurende 30 minuten koel worden.
    2. Meng de pruimen met de cognac en 2 eetlepels suiker in een schaal.
    3. Verwarm de oven voor op 225 C / gasoven stand 7 en vet een ovenschaal in.
    4. Rol het deeg uit op de bakplaat en bestrooi met paneermeel. Verdeel de pruimen erover. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. Bestrooi direct na het bakken met suiker en amandelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Sirina
    van
    0

    TOP! - 18 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren