Beignets voor carnaval

    Beignets voor carnaval

    4keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldig recept om met je kinderen te maken. Een met boter en crème fraîche verrijkt deeg wordt in vormpjes gesneden en dan gefrituurd. Bestrooi ze met poedersuiker voor het opdienen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 theelepel bakpoeder
    • 100 gr boter, gesmolten
    • 200 ml crème fraîche
    • 3 eetlepels basterdsuiker
    • 4 eieren
    • 1 theelepel rum
    • 1 snufje zout
    • bloem, zoveel als nodig
    • olie voor frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een grote kom of keukenmachine meng je alle ingrediënten behalve de bloem. Meng tot een gladde massa ontstaat. Roer geleidelijk de bloem erdoor totdat het deeg de kant van de kom loslaat en een bal vormt. Dek af en laat 2 uur staan bij kamertemperatuur.
    2. Op een met bloem bestoven werkvlak rol je het deeg uit tot ongeveer 5 mm dik. Snijd het deeg in verschillende vormen, en zorg dat er altijd 1 of 2 sneetjes in elk stuk zitten, zo worden ze luchtiger.
    3. In een friteuse of een grote pan verwarm je de plantaardige olie op hoog vuur. Bak de beignets in gedeeltes, tot ze goudbruin en gaar zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker of basterdsuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Er staat niet bij hoeveel bloem er nodig is voor het deeg. Kunt U dat er nog bij zetten? - 27 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren