Gegrilde tonijn met kaas

    Gegrilde tonijn met kaas

    3keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Tonijn in een heerlijke saus, bedekt met kaas en dan gegrild. Dit recept doet me denken aan mijn kindertijd. Mijn moeder maakte het vaak als ze geen tijd had om te koken, het is goed en echt makkelijk. Nu ben ik blij te zien dat mijn kinderen er ook zo van genieten!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 middelgrote uien, in blokjes gesneden
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 3 grote tomaten, ontveld, ontpit en in blokjes gesneden
    • 1 theelepel tomatenpuree
    • 1 theelepel ketchup
    • 400 gr tonijn in water, uitgelekt
    • 1 gedroogde rode chilipeper, gemalen
    • 50 gr verse peterselie, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak
    • 150 gr geraspte Gruyère

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Bak de uien in de olijfolie op een middelhoog vuur tot ze bruin zijn.
    2. Voeg de paprika's, tomaten, tomatenpuree en ketchup toe, laat 5 minuten koken op een matig vuur.
    3. Roer de tonijn, chilipeper en peterselie erdoor; breng op smaak met zout en peper, en bak nog 10 minuten.
    4. Vul 4 schaaltjes met het mengsel, bestrooi met de geraspte kaas.
    5. Zet de grill op hoog en grill de schaaltjes gedurende 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren