Lentesalade met spinazie

    Lentesalade met spinazie

    2keer bewaard
    30min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Aardbei en spinazie zijn in de lente heerlijk en samen met andere verse ingrediënten, bacon en hardgekookte eieren vormen ze een heerlijke salade. De zoetscherpe olie-azijndressing maakt het helemaal af!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eieren
    • 4 plakjes bacon
    • 150 gr verse spinazie, gespoeld en gescheurd
    • 50 gr verse champignons, in schijfjes
    • 150 gr verse aardbeien, in schijfjes
    • 1/2 kopje ui, in dunne ringen
    • 1 kiwi, in plakjes
    • 1/2 sinaasappel, geschild en in partjes
    • 4 eetlepels ketchup
    • 4 eetlepels water
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 4 eetlepels bruine suiker
    • 2 eetlepels appelazijn
    • 1/2 theelepel scherpe mosterd
    • zout en peper naar smaak
    • 50 gr croutons

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Zet de eieren in een pan onder koud water. Aan de kook brengen en onmiddellijk van het vuur halen. 12-15 minuten in de gesloten pan met heet water laten staan, vervolgens uit het water halen, afkoelen, schillen en in stukjes snijden. Apart zetten.
    2. In een koekenpan op een matig hoog vuur de bacon gelijkmatig bruin bakken. Afgieten, in stukjes snijden en apart zetten.
    3. In een grote kom eieren, bacon, spinazie, champignons, aardbei, ui, kiwi en sinaasappel door elkaar scheppen.
    4. In een aparte kom ketchup, water, olijfolie, bruine suiker, appelazijn en mosterd vermengen. Op smaak brengen met zout en peper. Over de salademix schenken en als laatste croutons over de salade strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren