Gekruide kerstkoekjes

    Gekruide kerstkoekjes

    16keer bewaard
    35min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor zandkoekjes komt van mijn oma. Het is makkelijk te maken en het maakt nu deel uit van onze kersttraditie. De aromatische kruiden zijn een heerlijke aanvulling op de zandkoekjes. Ik maak ze elk jaar tijdens de kerst.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 500 gr witte bloem
    • 250 gr zachte boter
    • 250 gr basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • 1/2 theelepel kruidnagel
    • 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen gember
    • 1 eierdooier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng de bloem, boter, suiker, eieren en kruiden in een kom. Kneed voorzichtig met je vingers en vorm een bal.
    2. Zet het deeg minimaal 3 uur in de koelkast.
    3. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    4. Verwijder het deeg uit de koelkast en zet opzij bij kamertemperatuur gedurende 45 minuten.
    5. Rol het deeg uit en gebruik koekjesvormen naar keuze om koekjes te snijden.
    6. Leg de koekjes op een bakplaat. Klop de eierdooier los en bestrijk de koekjes ermee. Bak in de oven gedurende ongeveer 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren