Varkenshaas in kruidenkorst

    Varkenshaas in kruidenkorst

    6keer bewaard
    55min


    4 personen hebben dit gemaakt

    De varkenshaas wordt ingesmeerd met een aromatisch kruidenmengsel en de volgende dag in de oven geroosterd met ahornsiroop. Ik maak dit vaak als ik gasten heb. Het varkensvlees is ook goed voor een buffet, omdat het zowel warm als op kamertemperatuur goed smaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 hele varkenshaas
    • olijfolie
    • 100 ml ahornsiroop
    • 100 ml water
    • Voor de kruiden:
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 eetlepel zeezout
    • 1 eetlepel zwarte peper
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • 2 theelepels korianderpoeder
    • 1 theelepel gemalen kruidnagel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:55min 

    1. Meng alle specerijen bij elkaar en wrijf de varkenshaas ermee in. Wikkel in plastic folie en zet gedurende een nacht in de koelkast.
    2. De volgende dag verwarm je de oven voor op 180 C / gasoven stand 4.
    3. Verhit wat olijfolie in een grote pan tot deze zeer heet is (maar nog niet rookt). Braad de varkenshaas aan alle kanten in 3-5 minuten aan. Leg in een niet al te grote braadslee, net groot genoeg voor de varkenshaas. Giet de siroop over de varkenshaas en giet water in de pan rondom het vlees. Laat 10 minuten braden en bedruip het vlees dan met de jus. Rooster nog eens 25 minuten tot het vlees gaar is.
    4. Haal uit de oven en laat 10 minuten staan. Snijd de varkenshaas in plakjes en serveer met de vrijgekomen sappen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren